Zeevruchten Risotto
De Macon-Davayé is zeer levendig en fruitig in het glas. Je ruikt aroma’s van kruiden zoals, verveine en dennen. Ook komen citroenen en witte rozen naar voren. Qua smaak is de wijn rond en zacht. Heeft uiteraard ook nog mooie zuren met een klein limoen bittertje op het einde. We maken met dit recept gebruik van het bittertje, door de schil van de limoen te gebruiken. Hierdoor komen de wijn en de zeevruchten risotto mooi samen.
Bereiding
Breng 1 liter water aan de kook met een visbouillonblokje. Zodra het water kookt, kook je de inktvis voor ongeveer 3 minuten mee. Schep deze er weer uit en zet het vuur uit. Voeg de saffraan toe aan de bouillon en laat staan.
Snipper de ui en pers het knoflookteentje uit. Verhit in een hapjespan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en fruit nog voor ongeveer 3 minuten, tot alles glazig is. Voeg de tomatenpuree toe aan de rijst en blus af met een beetje witte wijn.
Voeg de bouillon toe tot de rijst net onderstaat. Telkens al de rijst de bouillon heeft opgenomen, voeg je de wijn om en om met de bouillon toe. Dit herhaal je tot de risotto beetgaar is. Duurt ongeveer een half uurtje. Blijf wel goed roeren anders plakt de rijst aan de pan.
Snijd ondertussen de pangafilet in blokjes. Verhit in een andere pan wat olie en bak hierin de filet. Voeg na 2 minuten de mossels en garnalen toe en bak nog voor 3 minuten gaar. Snijd de afgekoelde inktvis in ringen.
Zodra de risotto klaar is (het kan dat je bouillon of wijn overhoudt) voeg je de vis hieraan toe. Rasp de schil van de limoen over de risotto en roer even door. Rasp een beetje van de Parmezaanse kaas ook over de risotto en laat het even opnemen.
Schep op een bord en serveer met rucola en een schijfje limoen. Eetsmakelijk!
Ingrediënten – 4 personen
1 rode ui
1 teentje knoflook
200 gram inktvis
150 gram mosselen
100 gram garnalen
200 gram pangafilet
Saffraandraadjes
1 visbouillonblokje
300 gram risottorijst
140 gram geconcentreerde tomatenpuree
200 ml droge witte wijn
1 limoen
Parmezaanse kaas
peper
zout
Olijfolie
Eventueel rucola