fbpx

Zeevruchten Risotto

Zeevruchten Risotto

De Macon-Davayé is zeer levendig en fruitig in het glas. Je ruikt aroma’s van kruiden zoals, verveine en dennen. Ook komen citroenen en witte rozen naar voren. Qua smaak is de wijn rond en zacht. Heeft uiteraard ook nog mooie zuren met een klein limoen bittertje op het einde. We maken met dit recept gebruik van het bittertje, door de schil van de limoen te gebruiken. Hierdoor komen de wijn en de zeevruchten risotto mooi samen. 

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook met een visbouillonblokje. Zodra het water kookt, kook je de inktvis voor ongeveer 3 minuten mee. Schep deze er weer uit en zet het vuur uit. Voeg de saffraan toe aan de bouillon en laat staan.

Snipper de ui en pers het knoflookteentje uit. Verhit in een hapjespan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en fruit nog voor ongeveer 3 minuten, tot alles glazig is. Voeg de tomatenpuree toe aan de rijst en blus af met een beetje witte wijn.

Voeg de bouillon toe tot de rijst net onderstaat. Telkens al de rijst de bouillon heeft opgenomen, voeg je de wijn om en om met de bouillon toe. Dit herhaal je tot de risotto beetgaar is. Duurt ongeveer een half uurtje. Blijf wel goed roeren anders plakt de rijst aan de pan.

Snijd ondertussen de pangafilet in blokjes. Verhit in een andere pan wat olie en bak hierin de filet. Voeg na 2 minuten de mossels en garnalen toe en bak nog voor 3 minuten gaar. Snijd de afgekoelde inktvis in ringen.

Zodra de risotto klaar is (het kan dat je bouillon of wijn overhoudt) voeg je de vis hieraan toe. Rasp de schil van de limoen over de risotto en roer even door. Rasp een beetje van de Parmezaanse kaas ook over de risotto en laat het even opnemen.
Schep op een bord en serveer met rucola en een schijfje limoen. Eetsmakelijk!

Ingrediënten –  4 personen

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook

  • 200 gram inktvis

  • 150 gram mosselen

  • 100 gram garnalen

  • 200 gram pangafilet

  • Saffraandraadjes

  • 1 visbouillonblokje

  • 300 gram risottorijst

  • 140 gram geconcentreerde tomatenpuree

  • 200 ml droge witte wijn

  • 1 limoen

  • Parmezaanse kaas

  • peper

  • zout

  • Olijfolie

  • Eventueel rucola