Witlof schuitjes met rivierkreeftjes
De wijn heeft een heerlijke kleur en heeft deze rosé cremant nog eens een prachtige bubbel! Dubbel feest dus! In het glas bruist de wijn goed en de aroma’s van aardbeien en frambozen vliegen om je oren. Wij hebben hier deze witlof schuitjes met rivierkreeftjes als een aperitief hapje erbij bedacht en eerlijk, de combinatie is top! Het scherpe randje van de witlof verdwijnt, waardoor het samen een mooi geheel maakt. Ideaal als hapje voor bij de borrel!
Bereiding
Maak de witlof schoon en gebruik alleen de mooiste blaadjes als schuitjes.
Spoel de rivierkreeftjes af met koud water af en leg in een meng schaal.
Snij ongeveer 10 sprietjes bieslook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en doe deze bij de rivierkreeftjes in een schaal.
Voeg in de schaal ook de mayonaise, groene pesto, sap en schil van de limoen toe. meng alles door elkaar en voeg op smaak de peper en zout toe.
Verdeel de rivierkreeften mengsel over de witlof blaadjes en garneer met een beetje fijngesneden bieslook.
Ingrediënten – voor ongeveer 8 schuitjes
1 witlof
100 gram rivierkreeftjes
1 eetlepel groene pesto
1 stengel bleekselderij
2 eetlepels mayonaise
Bieslook
Halve schil (geraspt) en sap van een limoen
Peper
Zout
Aperitief/ dessert
Frankrijk | Elzas | Charles Muller et Fils | Crémant d’Alsace Brut Rosé