fbpx

Wilde fazantendij met cavolo nero

Wilde fazantendij met cavolo nero

Wilde fazantendij met cavolo nero is een recept met veel intense smaken. Het pittige van de chili en het subtiele van de cavolo nero maakt het een perfecte combinatie met de Odisseia Reserva Branco. Deze wijn is voor een deel op Franse eikenhouten vaten gerijpt. Daarna heeft de wijn nog een aantal jaren op fles mogen rijpen. Aan het begin proef je vooral de frisse zuren, maar in de afdronk is de wijn aangenaam zacht. Dit recept met fazantendij en Italiaanse boerenkool maakt de wijn nog intenser.

Bereiding

Verhit een droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Laat de pijnboompitten afkoelen op een bord.

Snijd de sjalotten in kwarten en snijd de knoflook fijn. Verhit 2/3 el olie in een ruime hapjespan en bak de sjalotten samen met de knoflook 3 minuten.

Voeg de cavolo nero toe en bak 1 minuut mee. Schenk de kippenbouillon en witte wijn erbij en stoof de kool in circa 10 minuten gaar.

Breng op smaak met zout en chiliflakes.

Dep ondertussen de fazantendijen droog met keukenpapier.
Bestrooi heel licht met de bloem en peper en zout naar smaak.
Verhit de boter en de rest van de olie in een andere koekenpan en
leg als het vet niet meer bruist het vlees in de pan.Bak de dijen in circa 6 minuten op middelhoog vuur goudbruin en
gaar. Serveer de fazantendijen met de cavolo nero en een heerlijk glas Odisseia Reserva Branco.

Eet smakelijk!

Ingrediënten 

Voor 4 personen

  • 2 el pijnboompitten
  • 4 sjalotten
  • 3 el milde olijfolie
  • 400 gram gesneden cavolo nero
  • 125 ml kippenbouillon 
  • 125 ml branco reserva
  • 1 knoflookteen
  • chiliflakes
  • 8 fazantendijen
  • 1 el bloem
  • 2 el ongezouten roomboter