Vishapjes

Met lekkere vishapjes maak je jouw visite (of jezelf) altijd blij. Heerlijk bij de borrel of als voorgerecht! Serveer de hapjes met onze Mâcon-Village, een witte wijn gemaakt van 100% Chardonnay.

Deze klassieke Maconnais is mooi witgoud van kleur en heeft een neus van tropisch fruit en witte bloemen. De afdronk is lang en blijft lekker fris. Een frisse en uitgesproken wijn, zonder houttoets waardoor die uitstekend combineert met visgerechten, zoals deze hapjes.

Amuse met frisse avocado en rivierkreeftjes

  1. Pureer de avocado glad en voeg de zure room, limoensap en wat zout en peper toe.
  2. Knip of snij de kruiden fijn en voeg deze aan de avocado crème toe.
  3. Schep de avocado crème in de glaasjes en daar bovenop de rivierkreeftjes. Als garnering kun je een takje dille bovenop de rivierkreeftjes leggen.

Romige komkommerrolletjes met zalm

  1. Maak met een dunschiller brede, dunne plakken van de komkommer.
  2. Bestrijk de plakken komkommer met de roomkaas of Philadelphia
  3. Snijd de zalm in reepjes en leg deze hierop
  4. Rol de komkommer met zalm plakken op en voeg tot slot wat dille toe.

Bladerdeegstengels met zalm

  1. Verwarm de oven voor op circa 200 graden en ontdooi de bladerdeeg.
  2. Snij de bladerdeeg plakken in drieën zodat er langwerpige plakjes ontstaan en besmeer deze met crème fraiche.
  3. Snijd de zalm in reepjes en leg deze in de lengte over de bladerdeeg met crème fraiche.
  4. Voeg naar smaak wat dille toe en draai de bladerdeeg plakken tot ‘twisters’.
  5. Bak de bladerdeegstengels met zalm in 15 tot 20 minuten in de oven. Houd de stengels goed in de gaten zodat ze niet te bruin worden.

Drie heerlijke hapjes die afzonderlijk, maar vooral in combinatie met elkaar en met een glas Mâcon-Village zeker in de smaak gaan vallen. Eet smakelijk!

Ingrediënten –  4 personen

Amuse met frisse avocado en rivierkreeftjes

  • 2 rijpe avocado’s
  • 125 ml zure room
  • Sap van een halve limoen
  • 4 takjes verse dille
  • 8 takjes verse bieslook
  • 200 gram rivierkreeftjes

Romige komkommerrolletjes met zalm

  • 1 komkommer
  • 6 el (bieslook) Philadelphia of roomkaas
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • Verse dille

Bladerdeegstengels met zalm

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 75 gram gerookte zalm
  • 1,5 el crème fraiche
  • Verse dille