Vierluik plaatpizza met verschillende smaken

vierluik-plaatpizza-receptfoto1-1024x683

De zelfgemaakte pizza die iedereen lekker vindt

Pizza is altijd een goed idee, maar ja.. voor welke smaken ga je vanavond? Deze vierluik pizza is het antwoord voor je dilemma! Zo zit er voor iedereen wel een lievelingssmaak tussen en kan het feestje aan tafel beginnen!

Lekker experimenteren met deze plaatpizza

Alles kan en alles mag. Met dit recept heb ik mijn favorieten ingrediënten opgeschreven, maar natuurlijk kan je je eigen draai eraan geven. Kijk ook even in de koelkast en voorraad kast. Vaak zijn de restjes die een heerlijke twist geven en daarnaast ben je goed bezig met voedselverspilling tegen te gaan. win-win!

Bereiding

Rol het deeg uit en leg dit op een ingevette bakplaat of een bakplaat met bakpapier. Besmeer het deeg met een tomatensalsa die je eventueel zelf kunt maken en bestrooi met grove peper uit de molen en grof zeezout. Als je nog wat verse kruiden in huis hebt, kun je die ook fijnhakken en over de tomatensalsa strooien. Liefhebber van knoflook? Heerlijk om een paar teentjes uit te knijpen en over de pizza te smeren. Leg de ingrediënten in setjes klaar. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.

Luik 1: Gehakt met paprika en tomaat
Rul het gehakt in een koekenpan. Kruid eventueel naar smaak met een specerijenmix. Snijd de groene paprika in reepjes. Was de cherrytomaatjes. Verdeel het gehakt over ¼ van het pizzadeeg en bestrooi met reepjes paprika en de cherrytomaatjes.


Luik 2: Gerookte zalm met kappertjes en rode ui
Schil de rode ui en snijd deze in partjes. Laat de kappertjes uitlekken. Verdeel samen met de gerookte zalm over ¼ van de pizzabodem.


Luik 3: Zoete appel met ham en rucola sla
Schil de appel en snijd in gelijke blokjes. Verdeel de ham en appelblokjes over het betreffende deel van de pizzabodem. De rucola sla strooi je pas over de pizza nadat deze is gebakken in de oven.


Luik 4: Blauwschimmelkaas met mango en bosui
Schil de mango en ontdoe deze van de pit. Snijd de helft van de mango in plakjes. Brokkel de blauwschimmelkaas en snijd enkele stengels bosui in grove ringen.


Afbakken: Bak de pizza in de oven op 220 graden in 15 à 20 minuten goudbruin.

Combineer de pizza met onze biologische rode wijn uit Zuid-Frankrijk, de Ava uit 2016. Het minuscule zoetje in deze Fransoos combineert perfect met de verschillende Italiaanse smaken van de pizza. Genieten maar!

Ingrediënten –  4 personen

  • 400 gram Pizzadeeg rol of plakken
  • 100 ml Tomatensalsa
  • wat verse italiaanse kruiden
  • 4 teentjes Knoflook
  • 150 gram Rundergehakt
  • 1 bakje Cherrytomaatjes
  • 1 groene Paprika
  • 100 gram Gerookte zalm
  • 2 eetl. Kappertjes
  • 1 Ui, rood
  • 100 gram Hamblokjes
  • 1 Appel
  • 50 gram Rucola sla
  • 50 gram Blauwschimmelkaas
  • 1 bosje Bosui
  • 1 Mango

Rode wijn

Ava 2016

8,90