Vierluik plaatpizza met verschillende smaken

vierluik-plaatpizza-receptfoto1-1024x683

De zelfgemaakte pizza die iedereen lekker vindt

Als je deze zelfgemaakte vierluik pizza op tafel zet, dan kijkt iedereen blij. Je maakt een plaatpizza met vier smaakcombinaties. Zo zit er altijd voor iedereen bij je aan tafel een lievelingssmaak tussen. Alles kan en alles mag.

Bij deze mijn vier lievelingssmaken. Maak je zo’n vierluik, dan speel je op safe én het ziet er ook nog eens erg gezellig uit. Iedereen zijn eigen pizza, of wordt het toch een stukje van alle smaken?

Lekker experimenteren met deze plaatpizza

Natuurlijk heb ik alle ingrediënten opgeschreven, maar je kunt aan een pizza natuurlijk je eigen draai geven. Heb je bepaalde ingrediënten al een poosje in huis? Lekker op de pizza! Heb je ingrediënten over? Maak hier een rauwkostsalade van met een eenvoudige dressing van olie en azijn. Extra groenten eten is altijd gezond.

Rol het deeg uit en leg dit op een ingevette bakplaat of een bakplaat met bakpapier. Besmeer het deeg met een tomatensalsa die je eventueel zelf kunt maken en bestrooi met grove peper uit de molen en grof zeezout. Als je nog wat verse kruiden in huis hebt, kun je die ook fijnhakken en over de tomatensalsa strooien. Liefhebber van knoflook? Heerlijk om een paar teentjes uit te knijpen en over de pizza te smeren. Leg de ingrediënten in setjes klaar. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.

Bereiding

Luik 1: Gehakt met paprika en tomaat
Rul het gehakt in een koekenpan. Kruid eventueel naar smaak met een specerijenmix. Snijd de groene paprika in reepjes. Was de cherrytomaatjes. Verdeel het gehakt over ¼ van het pizzadeeg en bestrooi met reepjes paprika en de cherrytomaatjes.


Luik 2: Gerookte zalm met kappertjes en rode ui
Schil de rode ui en snijd deze in partjes. Laat de kappertjes uitlekken. Verdeel samen met de gerookte zalm over ¼ van de pizzabodem.


Luik 3: Zoete appel met ham en rucola sla
Schil de appel en snijd in gelijke blokjes. Verdeel de ham en appelblokjes over het betreffende deel van de pizzabodem. De rucola sla strooi je pas over de pizza nadat deze is gebakken in de oven.


Luik 4: Blauwschimmelkaas met mango en bosui
Schil de mango en ontdoe deze van de pit. Snijd de helft van de mango in plakjes. Brokkel de blauwschimmelkaas en snijd enkele stengels bosui in grove ringen.


Afbakken: Bak de pizza in de oven op 220 graden in 15 à 20 minuten goudbruin.

Combineer de pizza met onze biologische rode wijn uit Zuid-Frankrijk, de Ava uit 2016. Het minuscule zoetje in deze Fransoos combineert perfect met de verschillende Italiaanse smaken van de pizza. Genieten maar!

Ingrediënten –  4 personen

  • 400 gram Pizzadeeg rol of plakken
  • 100 ml Tomatensalsa
  • wat verse italiaanse kruiden
  • 4 teentjes Knoflook
  • 150 gram Rundergehakt
  • 1 bakje Cherrytomaatjes
  • 1 groene Paprika
  • 100 gram Gerookte zalm
  • 2 eetl. Kappertjes
  • 1 Ui, rood
  • 100 gram Hamblokjes
  • 1 Appel
  • 50 gram Rucola sla
  • 50 gram Blauwschimmelkaas
  • 1 bosje Bosui
  • 1 Mango

Rode wijn

Ava 2016

Waardering 5.00 uit 5
8,90