Gevulde Varkenshaas met Kersen

Gevulde Varkenshaas met Kersen

Deze met brie en tijm gevulde varkenshaas met warme kersensaus is een super gerecht met een heerlijke smaakcombinatie. Het hartige van de varkenshaas met brie, is super in combinatie met het zoetige van de kersen. Kruimel er wat grof gehakte hazelnoten bij en serveer met lekker wat gebakken aardappeltjes. Combineer met onze heerlijke wijn bij varkenshaas en geniet!

Bereiding

Snij de brie in plakken van ca 3 mm. Laat de kersen uitlekken in een vergiet en vang het sap op. Breng het sap aan de kook in een pannetje. Meng de maïzena met een klein beetje water en roer tot een papje. Voeg dit toe zodra het kersensap kookt en roer door met een garde. Laat zachtjes nog iets inkoken tot de juiste dikte. Ga ondertussen verder het vlees. Snijd de varkenshaas over de lengte net niet helemaal open. Leg een plak brie er in en bestrooi met tijm, peper en zout. Vouw de varkenshaas weer dicht en steek vast met prikkers. Bestrooi ook de buitenzijde met wat peper en zout.

Verhit wat olie of boter in een pan en bak de varkenshaas rondom bruin. Zet het vuur kleiner en bak de varkenshaas nog ongeveer 10 minuten. Haal aan het einde voorzichtig de prikkers er uit en bak ook aan die zijde nog aan. Voeg de kersen toe aan de kersensaus en warm nog kort door. Snijd het vlees als deze klaar is (hij mag nog wat roze zijn van binnen maar niet rauw) in plakken. Gebruik een scherp mes en duw zo min mogelijk op het vlees om te voorkomen dat de brie er uit loopt. Serveer een paar plakken op een bord. Schep wat warme kersen met saus er bij en kruimel wat grof gehakte hazelnoten er bij.

Ingrediënten – 4 personen

1 pot kersen a 370 ml
2 stukken varkenshaas
Ca. 125 gr brie
½ eetlepel maizena
2 eetlepels hazelnoten
verse tijm (gedroogde kan ook)
boter of olie om in te bakken

[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”5610″]