Tortilla met Zoete Aardappel

Tortilla met zoete aardappel

De Vega Vella Rioja Rosado is een evenwichtige rosé die heerlijk fris in de mond is met zure en kruidachtige tonen, die zorgen voor een lange en aangename afdronk. De aroma’s van rood fruit zijn duidelijk aanwezig; framboos, gecombineerd met bloemen en kruiden op de achtergrond. Een feest voor de zintuigen en hiermee een fantastische wijn bij deze tortilla met zoete aardappel en manchego.

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snij ze in dunne plakjes.

Snijd de paprika’s in repen en de zwarte olijven in
dunne plakjes. Hak de peterselie fijn. Rasp de manchego.
 
Verwarm een koekenpan en bak hierin de aardappel met een beetje olie goudbruin. Voeg de paprika’s toe en bak nog even mee.
 
Klop ondertussen de eieren los en roer hier de oregano, peterselie, manchego en olijven doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
 
Giet het eiermengsel over de zoete aardappel en de paprika, dek af met een deksel en bak de tortilla tot ze gaar zijn
 
Pak een glas Rosado en geniet ervan!

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 3 grote zoete aardappels
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 10 zwarte olijven
  • Blok manchego kaas
  • 6 eieren
  • 2 theelepels oregano
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”9236″]