Tiramisu met passievrucht en perzik

Een zomerse en exotische tiramisu

Dit heerlijke dessert is de perfecte afsluiting van iedere maaltijd. Exotisch smaken en zomerse kleuren. Niets is lekkerder om na een goed diner lekker fris af te sluiten met een zoete dessertwijn.

Muscat de Rivesaltes is gemaakt van 100% Muscat Petit Grain. Een delicate zoete wijn uit het zuidfranse Languedoc – Roussillon nabij Pepignan. Deze biologisch geteelde wijn is 6 maanden lang verouderd op vaten van cement. De helder gouden kleur en een levendige neus met pittige peer en marshmallows maken van je dessert een feestje. In de mond proef je een fijne bloesem en zoet, zacht fruit zoals papaya en ananas.

Bereiding

  1. Meng de 80 milliliter Cointreau, het sinaasappelsap en de perzikenconfituur in een kom of maatbeker.
  2. Doe de mascarpone samen met 30 milliliter Cointreau in een grote kom en meng door elkaar.
  3. Mix met in een andere kom de room, de suiker, het vanille-extract en de rest van de Cointreau met een handmixer. Schep 1/4e  hiervan over in het mascarpone mengsel en meng goed door elkaar. Doe dan de rest van het roommengsel erbij.
  4. Schenk 120 gram gemengde perzikenconfituur over vier glazen. Bedek daarna met de lange vingers en schenk hierover wat perzikenconfituur en wat van de mascarpone. Leg hier vervolgens de perziken, nectarines en passievruchten blokjes op. Daarover opnieuw een laag lange vingers, perzikenconfituur en mascarponemengsel.
  5. Bedek de schaal met plasticfolie en laat circa 8 uur rusten in de koelkast.
  6. Haal de tiramisu uit de koelkast en werk af met de gehakte pistachenoten.

Ingrediënten –  4 personen

  • 200 g perziken in blokjes gesneden
  • 200 g nectarines in blokjes gesneden
  • 6 passievruchten, in stukjes
  • 250 g perzikenconfituur
  • 130 ml Cointreau
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 52 lange vingers
  • 50 g fijngehakte pistachenootjes
  • 1 tl vanille-extract
  • 450 g mascarpone
  • 320 ml room
  • 65 g suiker