fbpx

Spaghetti met garnalen

wijn bij spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen

Een lekkere spaghetti met garnalen is altijd goed. Smaakvol, licht en zomers. Maar welke wijn drink je erbij? Kies eens voor onze Odisseia Reserva Branco. Deze Portugese blend heeft aroma’s van appels en peren die er direct uitspringen. naarmate je verder ruikt heeft het iets van citrusvruchten en bloemen. Qua smaak is deze wijn heerlijk vol met kruiden, perfect bij dit gerecht.

Kies bij dit recept voor een goede pasta en serveer eventueel met een lekkere salade.

Bereiding

  1. Meng in een kom 2 gesnipperde teentjes knoflook, de peterselie en de oregano. Voeg de citroensap toe, een scheut olijfolie, zout, peper en de witte wijn. Meng dit goed door.
  2. Voeg de garnalen toe aan de marinade en laat een aantal uur marineren in de koelkast. Hoe langer, hoe intenser de smaak.
  3. Kook de pasta al dente (net gaar) volgens de verpakking.
  4. Bak de garnalen in een wokpan tot ze roze zijn. Bij voorgekookte garnalen gaat dit vrij snel. Ongekookte garnalen moeten wat langer gebakken worden.
  5. Snij de tomaten klein en hak de basilicum fijn.
  6. Voeg de tomaten en basilicum samen met drie el olijfolie bij de garnalen. Laat een aantal minuutjes sudderen.
  7. Verdeel de uitgelekte spaghetti over de borden en voeg de garnalen met saus toe. Serveer eventueel met wat verse kruiden.

Buon appetito!

Ingrediënten –  4 personen

  • circa 400 gram spaghetti
  • 800 gr grote gekookte garnalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 kleine tomaten
  • 3 el verse basilicum
  • 2 el vers citroensap
  • 2 el (verse) peterselie
  • 1 el (verse) oregano
  • 2 el droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper