fbpx

Sinaasappel Panna Cotta

sinaasappel panna cotta met witte port

Sinaasappel Panna Cotta

Sinaasappel Panna Cotta met witte port. Een heerlijk romig dessert met frisse sinaasappel en een kruidig koekje. De speculaas sluit naadloos aan bij het kruidige en zoete die deze port met zich meebrengt. De sinaasappel geeft het geheel een heerlijke frisheid en brengt dit dessert subliem in balans met de witte port Valriz. De beste wijn bij sinaasappel panna cotta.

Bereiding

Week 4 blaadjes gelatine in koud water. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.

Breng 400 ml slagroom, het sap van 1 sinaasappel, samen met de suiker en het vanillemerg langzaam aan de kook. Haal de slagroom van het vuur zodra deze kookt. Knijp de 3 gelatineblaadjes uit en meng deze in de slagroom.

Maal de speculaaskoekjes fijn en meng de kruimels samen met de overige 100 ml slagroom. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem van de schaaltjes en voeg daarna voorzichtig het warme mengsel toe. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Snijd enkele plakjes van de schil van de sinaasappels. Snijd de sinaasappels vervolgens doormidden en pers uit. Bewaar eventueel nog enkele plakken ter garnering. Kook op laag vuur het sap, samen met de schilletjes, kaneel en suiker. Laat dit 5 minuten doorkoken en laat even afkoelen. Vis de schilletjes uit het sap en knijp het laatste blaadje gelatine uit en roer dit door het sinaasappelsap. Laat de gelei verder afkoelen.

Verdeel de sinaasappelgelei over de 4 glaasjes zodra deze voldoende zijn opgestijft en laat het geheel nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Geniet van de panna cotta samen met een glas koude port Valriz.

 

 

Ingrediënten 

Voor 6 personen
  • 500 ml slagroom
  • 30 gram suiker
  • Vanillestokje
  • 60 gram speculaaskoekjes
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 sinaasappels
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 tl suiker