Rundercarpaccio
De beste wijn bij een Rundercarpaccio is onze Valpolicella Classico, deze past hier uitstekend bij. Het kruidige van de wijn past perfect bij de aardse tonen van de truffelmayonaise.
Bereiding
Verdeel de carpaccio over 4 borden en laat het even op temperatuur komen.
Verhit een koekenpan en rooster een handje pijnboompitten goudbruin.
Sprenkel naar wens de truffelmayonaise over de carpaccio. Leg een beetje rucola in het midden en sprenkel hier wat olijfolie over.
Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit samen met de pijnboompitten erover en voeg wat peper en zout toe.
Voor de truffelmayonaise, doe je het ei in een kom, samen met een snufje zout, mosterd en de citroensap. Meng het geheel met een staafmixer.
Voeg steeds een klein beetje olijfolie toe en meng het met de staafmixer totdat je de gewenste dikte hebt.
Voeg 2 druppeltjes truffelolie toe en mix het geheel door elkaar.
Eet smakelijk!
Ingrediënten – 4 personen
4 x 80 gram rundercarpaccio van de slager
Rucola
Pijnboompitten
Olijfolie
Verse Zwarte Peper
Zeezout
Truffelmayonaise
- 1 ei
- 500 ml milde olijfolie
- ½ eetlepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- Zout
- Paar druppels truffelolie