fbpx

Risotto met zwarte truffel

de beste wijn bij risotto zwarte truffel

Risotto met paddestoelen en truffel

Dit recept heeft een echte wow-factor. De zwarte truffel en het paddenstoelen gaan uitstekend samen met de aardse tinten in deze fruitige Valpolicella Classico. Een authentiek gerecht dat zowel als voorgerecht, hoofdmaaltijd of lunch geserveerd kan worden.

Bereiding

Verwarm de bouillon en houd deze tegen de kook aan.

Pel en snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Doe met wat olijfolie en een klontje boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook aan zonder dat ze gaan kleuren.

Voeg de risottorijst toe en bak met de ui en knoflook mee totdat deze glazig ziet. Blijf goed roeren en blus af met de wijn. Blijf roeren totdat al het vocht is opgenomen.

Zet het vuur lager en schep een soeplepel bouillon bij de risotto, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Als de bouillon goed is opgenomen voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal stap voor stap ongeveer 15 min. Rasp regelmatig wat Parmezaanse kaas en een paar takjes rozemarijn mee.

Bak ondertussen de gemengde paddenstoelen in een beetje boter goudbruin en zacht. Voeg naar smaak beetje peper en zout toe.

Schep de gemengde paddenstoelen door de risotto en rasp tot slot wat schijfjes zwarte truffel over het gerecht. Schaaf wat stukken Parmezaanse kaas er over en breng op smaak met een beetje peper.

 
Geniet ervan.

 

 

Ingrediënten

4 personen

  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr risottorijst
  • 2 glazen witte wijn
  • 1l bouillon (paddestoelen)
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 600 gr gemengde paddestoelen
  • 40 gr Zwarte truffel
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Verse rozemarijn