fbpx

Bestel nu met de actiecode "Franse zon" en bestel je favoriete wijnen met 15% korting. Geldig tot en met 15 augustus 2021. Vanaf 16 augustus staan we weer volledig paraat.

Risotto met paddestoelen en truffel

risotto-met-paddestoelen-en-truffel

Risotto met paddestoelen en truffel

Dit recept heeft een echte wow-factor. De zwarte truffel past uitstekend bij de paddenstoelen. Een eenvoudig maar elegant gerecht met heerlijke smaken en makkelijk te maken. De Valpolicella Classico past hier uitstekend bij, het kruidige van de wijn past perfect bij de aardse tonen van de paddestoelen en de truffel.

Bereiding

  • Verwarm de bouillon en houdt deze tegen de kook aan.
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook in stukjes. Doe wat olijfolie en een klontje boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook zonder dat ze gaan kleuren, doe dit ongeveer 15 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak met de ui en knoflook mee totdat deze glazig ziet. Blijf steeds goed roeren. Blus af met de wijn en roer tot al het vocht is opgenomen.
  • Zet het vuur lager en schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Voeg ook een snuf zout toe. Als de bouiloon goed is opgenomen voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal stap voor stap ongeveer 15 min.
  • Bak ondertussen de gemengde paddenstoelen in een beetje boter goudbruin en zacht. Voeg naar smaak beetje peper en zout toe.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, verse peterselie en een klont boter door de rijst. Verwarm dit tot de kaas en boter gesmolten zijn.
  • Schep tot slot de gemengde paddenstoelen door de risotto.
  • Schep de risotto in een diep (warm)bord en rasp wat schijfjes zwarte truffel over het gerecht. Strooi wat zwarte peper over de risotto. En garneer met takje peterselie.
 
Geniet ervan.

 

 

Ingrediënten

2 a 3 personen

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr risottorijst
  • 2 glazen witte wijn
  • 1l bouillon (paddestoelen, groenten, kip)
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 300 gr gemengde paddestoelen
  • 40 gr Zwarte truffel
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Verse peterselie