Rijst met Zalm en Avocado-Mangosalsa

Rijst met Zalm en Avocado-Mangosalsa

Dit recept ziet er zo intens gezellig, vrolijk en zomers uit. Daarom moet je dit gewoon een keer proberen deze zomer. Daarnaast is deze salsa niet alleen lekker met rijst en zalm, maar ook lekker met kip of zet een kom vol op tafel tijdens de barbecue. Wij hebben bovendien een heerlijke wijn bij zalm voor je geselecteerd. 

Bereiding
  1. Snijd de mango, rode paprika en avocado in blokjes. Snijd de ui, knoflook en verse peterselie fijn. Schep alles samen met het limoensap, peper en zout om en zet de avocado-mangosalsa in de koelkast.
  2. Doe het kopje rijst in de pan en voeg hier anderhalf kopje water aan toe. Breng het water aan de kook, doe deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook dan de rijst in ongeveer 8 minuten gaar.
  3. Kruid ondertussen de zalmfilets met peper en zout en bak de zalm in de koekenpan in 4 – 5 minuten gaar. Knijp het limoensap over de zalm uit.
  4. Schep vervolgens de rijst in kommen en leg de zalmfilet daar bovenop. Schep tot slot de avocado-limoensalsa over de zalm en serveer het eten direct.

Ingrediënten 4 personen

Voor de avocado-mangosalsa
2 mango’s
2 rode paprika’s
2 avocado’s
Bosje peterselie
2 teentjes knoflook
sap van een limoen
peper en zout

Verder:
400 g pandan rijst
4 verse zalmfilets
sap van een limoen
peper en zout

[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”3915″]