fbpx

Zalm met Asperges uit de oven

Zalm met asperges uit de oven

Wij hebben natuurlijk een mooie wijn bij dit gerecht uitgekozen en dat is deze heerlijke Saint – Veran geworden. Deze Chardonnay uit de Bourgogne, Frankrijk is een volle, frisse wijn met een romig tintje. De wijn is gemaakt van verschillende Chardonnay gaarden rondom de Rots van Vergisson en dankzij de liefde en zorg voor kwaliteit van Damien Martin vormt het zich tot een mooie wijn. Deze Chardonnay heeft een neus van bloemen, steenfruit met op de achtergrond kruiden. Qua smaak is heeft de wijn mineralen en is deze lekker vol, maar het aller belangrijkste zijn toch de zuren. Levendig, pittig en heerlijk bij de smaakbeleving van zalm.

 
Voorbereiding
  • Verwarm eerst de oven voor op 180 °C en wrijf dan de zalm in met sinaasappelsap. Laat de filet 5 minuten liggen.
  • Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde en snij aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
  • Breng de asperges met koud water aan de kook en laat ze 5 min koken
  • Meng intussen de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
Bereidingswijze
  • Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
  • Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
  • Daarna leg je de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
  • Dek de zalm en asperges vervolgens af met een stuk bakpapier.
  • Schuif de schaal in de ovenen laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.

Ingrediënten 4 personen

  • 1 dik stuk zalmfilet van 600
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 500 g witte asperges
  • bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 50 g boter, gesmolten