fbpx

Gevulde Kip met Champignons

de beste wijn bij kip en kalkoen

Gevulde Kip met Champignons en Kruidenboter

Voor een ultieme smaakbeleving serveer je hier onze Primitivo bij. Deze robijnrode wijn heeft een perfecte balans tussen frisheid, veelzijdigheid, kracht en tegelijkertijd elegantie. In de neus ruik je bosvruchten, zure kersen en tijm die zich mengen met rokerige kruidige aroma’s. In de mond is de wijn zacht, vol, niet te zwaar met een licht zoetje. Omdat de wijn niet te zwaar is overheerst hij het gerecht niet, maar vult het gerecht juist aan. kortom een mooie combinatie waardoor jij ultiem kan genieten!

 

Bereiding

bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit de olie in de pan en fruit hierin de uien op medium vuur.
  • Voeg de champignons toe en bak deze voor ongeveer 7 minuten bruin.
  • Voeg de zongedroogde tomaten, rijst, tomatenpuree en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan, zet het vuur wat lager en laat voor 8 min in een gesloten pan sudderen. Vergeet niet om af en toe te roeren.
  • Neem de pan van het vuur en roer de appel erdoorheen.
  • Ondertussen kan je de kip met het keukenpapier droogdeppen. Vervolgens vul je de kip met de champignon vulling. Je kan de holte met een sateprikker afsluiten
  • Bind de vleugels en drumsticks met draad secuur vast en wrijf de kip nog in met peper.
  • Vet een braadslee in met boter, leg de kip erin en plaats in het midden van de oven op een rooster.
  • Rooster de kip mooi goudbruin in 1 uur en 25 minuten
  • Haal de kip uit de oven, dek het af met folie en laat het op een warme plek voor 10 minuten rusten.
  • Verwijder het draad en de sateprikker.
  • Serveer de kip warm met de kruidenboter
 

Ingrediënten voor 6 personen

2 el olijfolie.
1 gesnipperde grote ui.
2 koppen (200 g) champignons, fijngesneden.
1/3 kop zongedroogde tomaten.
1/3 kop rijst.
1 el tomatenpuree.
1 kop kippenbouillon.
1/2 kop appel, geschild en grofgeraspt.
kip van 1,4 kg.
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak.
2 el gesmolten boter.

KRUIDENBOTER:
100 g zachte boter.
2 tl tomatenpuree.
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden.
1/2 tl gekneusde zwarte peperkorrels.