Sticky Lamskotelleten

Sticky Lamskotelleten

Gebruik een ruime pan, pers de sinaasappels van te voren en maak de worteltjes ook van te voren schoon. Combineer deze lamskoteletten met onze heerlijke wijn, een unieke smaakbeleving!

Bereiding

Kerf de vetrandjes van de koteletten in, wrijf ze in met zeezout en zwarte peper en leg ze netjes, als een rack, op elkaar. Zet ze rechtop, op de vetlaag in een grote, ondiepe braadpan op matig hoog vuur, en laat de vetrandjes 5 minuten uitbakken en krokant worden.

Maak de worteltjes schoon (snijd grotere exemplaren doormidden), leg ze in de pan, doe de ongepelde tenen knoflook erbij en schep regelmatig om.

Leg de koteletten voorzichtig op hun zijkant en bak ze 2 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin maar vanbinnen nog mooi roze zijn. Schil intussen met een dunschiller reepjes schil van 1 sinaasappel, strooi ze met de takjes tijm in de pan en hussel de boel 30 seconden om de smaken los te laten komen.

Schep de koteletten op een bord. Pers het sap van 3 sinaasappels in de pan, laat het inkoken tot een kleverige saus, schep vlug de koteletten erin om en verdeel alles over de borden.


Dit recept komt uit het boek ‘5 ingrediënten‘ van Jamie Oliver.
Bron: Jamie Oliver

Ingrediënten voor 2 personen

6 enkele lamskoteletten
200 gr wortels
8 tenen knoflook
3 sinaasappels
1/2 bos verse tijm (15 gr)

[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”3439″]