Prosciutto met peer en blauwe kaas
Dit gerecht is zoet, zout en pittig waardoor het bijna onmogelijk is om er van af te blijven! En ook nog eens super makkelijk om te maken. Samen met deze dessertwijn is het een voortreffelijke combinatie. Het zoute met het zoete maakt het een perfect duo.
Bereiding
Voor de balsamico siroop:Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook.
Als het mengsel kookt zet je het vuur zachter en kook je de azijn en suiker rustig in voor ongeveer 15-20 minuten. Tot de dikte van limonade siroop. Even laten afkoelen
Snijd de plakjes prosciutto in de lengte doormidden.
Leg een stuk blauwe kaas tegen de plat gesneden kant van de peer.
Wikkel een van de reepjes prosciutto om de peer en blauwe kaas omheen.
Leg de basilicum over de peer ne ham heen.
Druppel de balsamico siroop erover heen.
Serveer onmiddellijk of dek af en zet in de koelkast tot het klaar is om te serveren.
Geniet ervan.
Ingrediënten
4 personen
- 2 rijpe peren, in plakjes gesneden (12 plakjes per peer)
- 350 gr Prosciutto
- 400 gr Blauwe kaas
- Verse Basilicum
- Balsamico siroop
- 100 ml balsamico azijn
- 50 gram suiker
Aperitief/ dessert
Italie | Veneto | Dindo | Classico | Recioto Della Valpolicella