fbpx

Poké Bowl met Zalm

poke bowl sushi

Poké Bowl met zalm

Een stijlvolle en verrassende wijn. Dat is onze Odisseia Branco uit de Douro, Portugal. In deze wijn proef je peer, appel en bloemen in een romige en zilte afdronk. Daarom smaakt deze wijn uitstekend bij een Poké Bowl of sushi.

 

Bereiding

Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Meng de sushi azijn door de rijst. Laat de rijst afkoelen op een bord.

Snijd intussen de zalm in blokjes. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper fijn.

Meng de zalm met de sojasaus, de rode peper, sesamolie en de helft van de limoensap en laat 15 minuten marineren.

Snijd de mango in partjes, de avocado in blokjes en schaaf de komkommers in linten. Verdeel dit samen met de zalm over de rijst.

Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel daarna de zalm, mango, avocado, sojaboontjes, rode en witte kool en de sla over de rijst heen.

Meng de mayonaise met de resterende sesamzaadjes, sap van een halve limoen en een beetje limoenrasp. Breng op smaak met zout en verse zwarte peper.

Bestrooi het gerecht daarna met de resterende sesamzaadjes.

Serveer de mayonaise erbij.

Maak een fles Odisseia Branco open en geniet!

Eet smakelijk!

Ingrediënten – Poké Bowl 

4 personen
  • 300 gram verse zalm
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • 250 gram sushi rijst
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels zoute sojasaus
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepel sesamzaad
  • 200 gram sojaboontjes
  • halve rode peper
  • sap van een limoen
  • rasp van een limoen
  • 300 gram rode en witte kool fijngesneden
  • Sla voor garnering
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Verse peper
  • Zout