Pasta met rivierkreeftjes en rode peper

pasta met rivierkreeftjes en rode peper

Pasta met rivierkreeftjes en rode peper

Een heerlijke wijn, deze Odisseia Rosé uit de Douro, Portugal. In het glas ruik je elegante aroma’s van bramen, frambozen, aardbeien en bloemen. Het is een jeugdige Rosé die je het hele jaar door kan drinken. Knisperend fris met een lange volle aangename afdronk. Deze Rosé is veelzijdig, daarom past deze wijn bij veel diverse gerechten. Wij hebben deze wijn gecombineerd met een lekkere, gezonde en super snelle pasta met rivierkreeftjes, knoflook en rode peper. Het zoete van de rivierkreeftjes en het pittige van de rode peper, doet dit gerecht perfect aansluiten bij het volle en fruitige van de wijn. Geniet ervan!

 

Bereiding

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de rode ui en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij de rode peper fijn.

Verhit de olie in een braadpan en fruit de rode ui, rode peper en knoflook ongeveer 3 minuten.

Voeg het sap van de citroen en de rivierkreeftjes toe en roer alles door elkaar.

Doe de tagliatelle bij de rivierkreeftjes in de pan en verwarm deze nog een paar minuten mee.

Breng op smaak met zout en verse peper.

Serveer de pasta met de rivierkreeftjes en garneer met bosuitjes.

Heerlijk met een mooi glas Odisseia Rosé. Proost!

 

 

Ingrediënten 

Voor 2 personen

  • 300 gram verse tagliatelle
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 3 knoflooktenen
  • Sap van 1 citroen
  • Verse peper
  • Zout

 

 

[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”443″]