Pasta Carbonara

Recept voor pasta carbonara

De echte, klassieke pasta carbonara is makkelijk en snel te maken. het originele Italiaanse spaghetti carbonara recept bevat GEEN room. Hier vind je het recept voor klassieke spaghetti carbonara! Hier hoort een relatief neutrale wijn bij die de mond reinigt van het kleffe van de eidooiers en kaas. Wij adviseren de Soave Campo Base als wijn bij pasta carbonara!

– Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Snijd de pancetta in plakjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan, voeg de pancetta toe en bak zo’n 15 minuten op halfhoog vuur.
– Meng in de kom de eierdooiers en eiwitten met de helft van de Parmezaanse kaas en bestrooi royaal met peper.
– Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pancetta en roer door elkaar.
– Zet het vuur uit en voeg het eiermengsel toe. Schep het geheel goed door en laat een paar minuten rusten.
– Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas en eventueel wat peper.

Ingrediënten – 4 personen

400 gram spaghetti (ik reken ongeveer 100 gram per persoon)
250 gram pancetta
100 gram Parmezaanse kaas
4 eierdooiers, 3 eiwitten (het eigeel maakt de saus extra creamy)
peper en olijfolie

Uitverkocht
9,90