Pasta Carbonara

Recept voor pasta carbonara

De echte, klassieke pasta carbonara is makkelijk en snel te maken. De originele Italiaanse spaghetti carbonara recept bevat GEEN room, dus laat de room maar in de schappen liggen. Hier vind je het recept voor de klassieke spaghetti carbonara! Hier hoort een relatief neutrale wijn bij die de mond reinigt van het kleffe van de eidooiers en kaas. Wij adviseren de Odisseia Branco als wijn bij pasta carbonara! Een mineralige wijn met weinig zuren.

Een verrassende wijn. Dat is deze Odisseia Branco uit de Douro, Portugal. De wijn is gemaakt van drie verschillende druivensoorten en dankzij de liefde en zorg voor kwaliteit van Jean-Hugues Gros vormt het zich tot een mooie wijn. Deze blend heeft een neus van citrusvruchten en mineralen. Qua smaak is de wijn lekker fris, en verrast je op het eind met een klein romig mondgevoel.

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de pancetta in plakjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan, voeg de pancetta toe en bak zo’n 15 minuten op halfhoog vuur.
  • Meng in de kom de eierdooiers en eiwitten met de helft van de Parmezaanse kaas en bestrooi royaal met peper.
  • Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pancetta en roer door elkaar.
  • Zet het vuur uit en voeg het eiermengsel toe. Schep het geheel goed door en laat een paar minuten rusten.
  • Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas en eventueel wat peper.
  • Ingrediënten – 4 personen

  • 400 gram spaghetti (ik reken ongeveer 100 gram per persoon)
  • 250 gram pancetta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eierdooiers (het eigeel maakt de saus extra romig
  • 3 eiwitten
  • peper en olijfolie
  • Witte wijn

    Branco 2017

    8,90