Paella con Pollo

Paella con Pollo

Deze Spaanse klassieker kan je zo groot maken als je wilt. Leuk voor een uitbundig buurtfeest, maar ook voor 4 personenen heerlijk. De bijpassende Vega Vella houdt van een lichte en frisse variant met kip. Laat chorizo dus even achterwege. De wijn is heerlijk fris en vol en past meer dan uitstekend bij mediterrane gerecht. Fris en strak in mond met een volle afdronk.

 

Bereiding

Braad de drumsticks aan in een pan met dikke bodem en voeg de paprikapoeder en kurkuma toe. Breng op smaak met peper en zout. Haal de drumsticks uit de pan en laat even rusten.

 
Fruit in dezelfde pan de ui, paprika, knoflook en de tomaten aan. Laat dit 10 minutjes stoven en voeg een deel van de de kippebouilon en de saffraan toe en roer goed door. Set het vuur laag, voeg de drumsticks toe en kook de rijst en de kip rustig roerend gaar. Voeg steeds wat extra bouillon toe als de rijst droogkookt.
 
Snijd de limoen in partjes. Voeg de de laatste paar minuten de limoenpartjes en de tuinerwten toe en breng de paella op smaak met peper en zout.
 
Bestrooi de paella met een handje vol peterselie en geniet ervan.

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 300 gr paëlla rijst
  • 12 kip drumsticks
  • 1 ltr kippebouillon
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 200 gr tuinerwten
  • Handjevol peterselie, fijngehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 limoen
  • 1 tl saffraandraadjes
[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”9223″]