Paddenstoelen Risotto met Spinazie

Recept Paddenstoelen Risotto met Spinazie

Bij een romig en vettig gerecht zoals risotto hoort een relatief neutrale wijn bij die de mond reinigt. Wij adviseren daarom de Soave Campo Base (100% Garganega) hierbij, met impressies van veldbloemen, zacht citrusfruit en peer. De aroma’s zijn intens en de wijn bij risotto is bovendien zijdezacht in de mond met een klein bittertje in de afdronk. Geniet van de heerlijke smaakcombinatie van de wijn en risotto!

Bereiding

  1. Snipper als eerste de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg dan de ui toe en fruit 1 min. Doe ook de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg dan de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Voeg vervolgens na 10 min. de kookroom toe.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak dan de champignons in 4 min. bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep dan de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg ook wat peper toe. Schep ten slotte de risotto op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Ingrediënten – 4 personen

1 ui
3 el olijfolie
400 g risottorijst
750 ml groentebouillon
250 ml kookroom
250 g gesneden kastanjechampignons
300 g verse bladspinazie
150 g Grana Padano

Uitverkocht
9,90