Paddenstoelen Risotto met Spinazie

Recept Paddenstoelen Risotto met Spinazie

Bij een romig en vettig gerecht zoals risotto hoort een wijn die ook een vetje heeft, anders wordt de wijn te zuur. Wij adviseren daarom de Côtes du Rhône Blanc gemaakt van 100% grenache blanc. Een gedeelte van de wijn heeft drie maanden in een houten vat gelegen, waardoor de afdronk heerlijk zacht en romig is. In de neus wordt je verrast, want je verwacht fruit, maar je krijgt kruiden en bloemen. Zodra je de wijn proeft heb je een heerlijke fris gevoel gevolgd door een lang romig mondgevoel. de aroma’s zijn intens en de wijn bij risotto is bovendien zijdezacht in de mond met een klein bittertje in de afdronk. Geniet van de heerlijke smaakcombinatie van de wijn en risotto!

Bereiding

  1. Snipper als eerste de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg dan de ui toe en fruit 1 min. Doe ook de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg dan de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Voeg vervolgens na 10 min. de kookroom toe.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak dan de champignons in 4 min. bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep dan de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg ook wat peper toe. Schep ten slotte de risotto op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Ingrediënten – 4 personen

1 ui
3 el olijfolie
400 g risottorijst
750 ml groentebouillon
250 ml kookroom
250 g gesneden kastanjechampignons
300 g verse bladspinazie
150 g Grana Padano

Aanbieding!
8,90 7,40