fbpx

Noedels met Thaise viscurry

Een goede Thaise viscurry kan je prima zelf maken. Binnen 20 minuten heb je een heerlijke curry met witvis, sugarsnaps en rijstnoedels op tafel staan. Ideaal als je niet te lang in de keuken wil staan met deze zomeravonden.

Om dit gerecht compleet te maken hebben wij weer de lekkerste wijn klaargezet. De Odisseia Rosé ruikt fruitig en bloemig en de smaak is knisperend fris met een lange aangename afdronk. Heerlijk bij deze viscurry.

Stappenplan

1. Als eerste stap moeten de noedels 10 minuten weken in heet water. Zodra ze zacht zijn laat je ze uitlekken en leg je de noedels apart.

2. Verhit ondertussen in een pan 2 eetlepels olie. Bestrooi de vis met zout en peper en roerbak de witvis voor ongeveer 3 minuten tot er een mooi baklaagje omheen zit. 

3. Verhit de rest van de arachide olie in een wokpan en voeg daar de knoflook, het witte deel van de lente-ui en de koriander toe. Hou nog wat koriander blaadjes over voor garnering. Roerbak voor ongeveer 2 minuten tot het uitje glazig is.

4. Voeg nu de currypasta toe en bak nog 2 min totdat je de kruiden begint te ruiken. Dan mag je de vissaus, sugarsnaps en 60 ml water toevoegen en laat je de saus voor 2 minuten koken.

5. Bij de laatste stap voeg je de vis met de kokosroom en de rest van de lente-ui toe. Schep alles goed om en verhit tot de vis weer goed warm is. Verdeel de noedels over 4 kommen en doe hetzelfde met de viscurry. Maak het gerecht af met korianderblad, gehakte pinda’s, taugé en limoenpartjes. Eet smakelijk.

Ingrediënten –  4 personen

  • 600 g stevige witte visfilets
    zonder graat, in plakken van 2 cm

  • 200 g pad thai rijstnoedels

  • 60 ml arachide-olie

  • 60 ml Thaise rode currypasta

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

  • ½ bosje lente-ui, fijngesneden, groen
    en wit gescheiden

  • 1 bosje koriander, samen met de steeltjes fijngesneden 

  • 1 el Thaise vissaus

  • 150 g sugarsnaps

  • 375 ml kokosroom

  • Gehakte pinda’s

  • Taugé voor garnering

  • 1 limoen in partjes