Noedels met Thaise viscurry

Een goede Thaise viscurry kan je prima zelf maken. Binnen 20 minuten heb je een heerlijke curry met witvis, sugarsnaps en rijstnoedels op tafel staan. Ideaal als je niet te lang in de keuken wil staan met deze zomeravonden.

Om dit gerecht compleet te maken hebben wij weer de lekkerste wijn klaargezet. De Muscat Sec 2015 ruikt fruitig en bloemig en de smaak is fris en krachtig. Dat maakt deze wijn ideaal voor licht pittig gerechten zoals deze viscurry.

Stappenplan

1. Als eerste stap moeten de noedels 10 minuten weken in heet water. Zodra ze zacht zijn laten we ze uitlekken. Verhit ondertussen in een andere pan 1 el olie.

2. Bestrooi de vis met zout en peper. Roerbak de helft van de witvis circa 2 minuten zodat er een mooi kleurtje zichtbaar is. Bak de rest van de vis in 1 el olie.

3. Verhit de rest van de olie in de wok en voeg daar de knoflook, het witte deel van de lente-ui en de steeltjes en tot slot de wortels van de koriander toe. Roerbak 1-2 minuten totdat ook de groente zacht zijn.

4. Voeg nu currypasta toe en bak nog 2 min totdat je de kruiden begint te ruiken. De vissaus, sugarsnaps en 60 ml mogen nu worden toegevoegd. Kook voor nog 2 minuten of totdat de saus is gereduceerd.

5. Bij de laatste stap voegen we de vis met de kokosroom en de rest van de lente-uit toe. Schep alles door elkaar heen en verhit de vis totdat deze goed warm is. Verdeel de noedels over 4 kommen en doe hetzelfde met de viscurry. Maak het gerecht af met korianderblad, gehakte pinda’s, taugé en limoenpartjes. Eet smakelijk.

Ingrediënten –  4 personen

  • 600 g stevige witte visfilets
    zonder graat, in plakken van 2 cm

  • 200 g pad thai rijstnoedels

  • 60 ml arachide-olie

  • 60 ml Thaise rode currypasta

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

  • ½ bosje lente-ui, fijngesneden, groen
    en wit gescheiden

  • 1 bosje koriander, blaadjes geplukt,
    steeltjes en wortels fijngesneden

  • 1 el Thaise vissaus

  • 150 g sugarsnaps

  • 375 ml kokosroom

  • 75 g gehakte pinda’s
    taugé en limoenpartjes om te garneren

Witte wijn

Muscat Sec 2015

8,40