fbpx

Noedels met oosterse gamba’s

Noedels met oosterse gamba’s

Deze eiernoedels met oosterse gamba’s is heerlijk met onze riesling. De wijn heeft namelijk een wat vollere smaak, met zachte zuren, die mooi passen bij de smaken van het gerecht. 

Bereiding

Spoel de garnalen af en pak een schaal waarin de garnalen even kunnen marineren.
Doe de garnalen in de schaal samen met de geperste knoflook, 2 eetlepels soja, honing, sesam, limoen schil en sap van een halve limoen en een beetje van de koriander. Voeg ook wat versgemalen peper toe en laat voor 20 minuten marineren.

Zet een ruime pan met water en een bouillonblokje aan de kook. Kook hierin de bimi, aspergetips en sugarsnaps voor 3 minuten beetgaar en giet af.

Kook ook de eiernoedels gaar en giet af. Doe dit volgens de verpakking.

Verhit 2 eetlepels wok olie in een wok pan en bak de gemarineerde gamba’s hierin gaar. Voeg de uitgelekte groentes toe. Rasp een klein beetje van de gember en knijp de andere helft van de limoen uit en bak nog even door op een laag vuur.

Voeg de noedels toe aan de groente wok en roer het geheel goed door. Voeg er ook na smaak peper, kerriepoeder, sesam, koriander en sojasaus toe.

Schep op een bord en garneer met de overgebleven koriander en eventueel een schijfje limoen. Eetsmakelijk!

Ingrediënten –  4 personen

  • 200 gram bimi

  • 200 gram aspergetips

  • 200 gram sugarsnaps

  • 300 gram garnalen

  • 1 grote teen knoflook, geperst

  • 1 eetlepel honing

  • 1 eetlepel witte sesam

  • 2 eetlepel wok olie

  • Sojasaus

  • Peper

  • Kerriepoeder

  • 1 limoen geraspt en doormidden gesneden

  • Koriander fijngehakt