Mini Paas cheesecake

Mini Paas Cheesecake

Voor Pasen vinden wij het leuk om uit te pakken. Net zoals kerst, maar dan met een heerlijk lente gevoel erbij. Zo hebben wij deze cheesecake gemaakt die even iets kleiner is. ideaal voor de lijn. De beste wijn hierbij is de Muscat de Rivesaltes. Dit is een fruitige dessertwijn met nog mooie zuren.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn en smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de gesmolten boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet even weg in de koelkast.

Mix de monchou en ricotta met een handmixer tot een glad mogelijk mengsel.
Snijd de vanille stok doormidden en schraap het merg uit boven de ricotta mengsel. Voeg hier ook de bloem, suiker, eieren en crème fraîche toe en mix het geheel goed door elkaar.

Pak de springvorm uit de koelkast en vul deze met de ricotta mengsel. Bak de cheesecake voor ongeveer een uur in de oven. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog een uur in de koelkast. Leg je favoriete paaseitjes op de taart en geniet maar!

Ingrediënten

  • 100 gram digestive koekjes

  • 50 gram boter

  • 1 theelepel kaneel

  • 100 gram monchou

  • 200 gram ricotta

  • 1 eetlepel tarwebloem

  • 1 vanille stok

  • 90 gram basterdsuiker

  • 2 eieren

  • 60 gram crème fraîche

  • Paaseitjes

Keukenspullen

  • Bakpapier

  • Springvorm 18 cm

  • Keukenmachine

  • Handmixer

[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”3921″]