Mango Cheesecake
Bereiding
Bekleed een springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter. Meng de gemalen koekjes, gesmolten boter en de basterdsuiker tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Schil de mango’s en snijd deze doormidden, bewaar 1 helft voor garnering. Snijd de rest in stukjes en pureer de stukjes mango met een staafmixer of in een blender.
Doe de gelatine poeder in een kom en voeg hier de 2 eetlepels warm water toe. Roer tot alles goed is vermengd. Voeg de gelatine en suiker toe aan de mango puree en meng het geheel goed door elkaar.
Pak en kom en doe de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract erin. Mix het tot een romig geheel met de handmixer. Klop in een andere kom de slagroom tot pieken. Roer de slagroom met een spatel door de roomkaas heen.
Verdeel de roomkaas mengsel over de koekjes deeg in de springvorm en strijk dit glad met een spatel. Verdeel vervolgens de mangopuree over de roomkaas.
Snijd de overgebleven mango in reepjes en leg ze op de cheesecake. Zet de mango cheesecake in de koelkast voor ten minste 6 uur.
Geniet met een heerlijk glas Muscat de Rivesaltes.
Ingrediënten
Voor 12 stukken
Voor de bodem:
- 85 gram digestive koekjes
- 35 gram donkere basterdsuiker
- 30 gram boter
Voor de vulling:
- 225 gram monchou
- 90 gram poedersuiker
- Scheutje vanille extract
- 4 rijpe mango’s
- 1 eetlepel gelatine poeder
- 2 eetlepels warm water
- 2 eetlepels suiker
- 200 ml slagroom
Aperitief/ dessert
Frankrijk | Roussillon | Domaine Bellavista | Muscat de Rivesaltes