Lichte Salade met Noodles

Recept Lichte Salade met Noodles

Van alleen al het kleurtje van de wijn loopt het water in de mond. Rosé is dan ook de zomerliefhebber van vele wijndrinkers en gelijk hebben ze! De kleur, de frisheid en de mooie fruit tonen maakt het altijd een feestje om te drinken. Maar goed ook want rosé is gemaakt om op te drinken, niet om heel lang te bewaren.

Rood fruit, wilde aardbeien met een knisperend mondgevoel waarbij alles mooi in balans is. Blijft ook nog lekker lang hangen in je mond. Ik denk meteen aan de Aziatische en Franse keuken als ik deze rosé zou willen combineren met leuke gerechten. Wokgarnalen, visplateautje; allemaal topcombi’s. Maar rosé gaat ook heel goed samen met vlees natuurlijk: biefstukreepjes met oestersaus en lichte salade met noodles en een beetje seroendeng. Nu we het toch over Aziatische gerechten hebben: poké bowls. Echt doen. Je kunt ze overal halen tegenwoordig, maar je kan er zelf ook één heel makkelijk in elkaar flansen. Dan pak je deze rosé erbij en je bent meteen de populairste gangmaker van de dag. Succes gegarandeerd!

Bereiding

  1. Snijd eerst de courgette en wortel in dunne reepjes.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een ruime wok en voeg de kip toe en bak goudbruin. Fruit dan de helft van de knoflook en de helft van de rode peper mee. Kook de noodles volgens de verpakking en blancheer gelijk de courgette en de wortel in enkele minuten.
  3. Meng vervolgens de vissaus, honing en de rest van de knoflook tot een saus. Voeg ook de noodles, courgette en wortel toe en voeg samen met de kip. Klop de eieren los en voeg toe en roerbak 2 min. tot het ei gestold is en meng met de taugé
  4. Hak de pinda’s grof. Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in partjes.
  5. Bestrooi ten slotte de noodles met de koriander, pinda’s en de rest van de rode peper en knijp ook de limoenpartjes erboven uit.

Geniet ervan!

Ingrediënten – 4 personen

  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g kippendijen
  • 400 g noodles
  • 3 courgettes
  • 3 wortels
  • 2 el vissaus
  • 1 el vloeibare honing
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 g ongezouten pinda’s
  • 15 g verse koriander
  • 250 g taugé
  • 1 limoen
[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”443″]