Lamsstoof met abrikozen en couscous

Milde lamsstoof vol van smaak

Healthy chef & tv-kok Mathijs Vrieze: “Toen ik de fles Vieilles Vignes van deBesteWijnBij dronk moest ik direct aan een gerecht met lamsvlees denken. Ik heb op basis van die smaakbeleving hierbij dit gerecht bedacht. Een milde lamsstoof vol van smaak. Dit is de perfecte wijn-spijs combinatie!”

Bereiding

1. Begin met het marineren van het lamsvlees. Snijd het lamsvlees in gelijke blokjes. Voeg de smaakmakers toe: de gehalveerde abrikozen, zilveruitjes incl. 8 eetl. vocht, fijngesneden knoflook, kaneel, komijn, gehakte verse blaadjes rozemarijn, zout, peper en 2 eetl. olijfolie. Je kunt dit a la minute marineren, maar het is nog beter om enkele uren van tevoren in de koelkast de smaken in te laten trekken.

2. Zet het gemarineerde vlees aan op hoog vuur in een braadpan met scheutje olijfolie. Schroei het rondom aan. Zet het vuur lager en voeg de kippenbouillon toe. Laat het lamsvlees rustig stoven met de deksel schuin op de pan. Neem hier ongeveer 2 a 3 uur de tijd voor.

3. Breng een halve liter water aan de kook en los de bouillontablet hierin op . Zet een pan op het vuur en laat warm worden. Bak kort de ras el hanout specerijenmix met de gesneden bosui en couscous aan in een scheutje olijfolie. Hierdoor komt de smaak meer vrij. Schenk de hete bouillon erbij. Ongeveer 1 cm meer water dan couscous. Zet het van het vuur af, roer en laat garen met de deksel op de pan.

4. Last minute roer je gehalveerde cherrytomaatjes door de stoofschotel. Serveer met yoghurtdip met fijngehakte koriander, munt, zout en peper. Maak er ook een frisse komkommersalade bij.

Geniet van deze lamsstoof met een glas heerlijke Vieilles Vignes. De perfecte match!

Ingrediënten –  4 personen

  • 300 gram lamsvlees (filet of schouder)
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 4 tl zilveruitjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 gram cherrytomaten
  • 100 gram couscous
  • 4 stengels bosui
  • 1 el ras el hanout specerijenmix
  • 4 el volle dikke Turkse yoghurt
  • verse munt en/of koriander
  • 1 komkommer
Aanbieding!
Waardering 5.00 uit 5
10,90 8,90