fbpx

Lamsrack met gegrilde groenten

Lamsrack met gegrilde groenten
 

Lamsrack met gegrilde groenten

Met dit malse rugstuk van het lam, de Lamsrack,  samen met de gegrilde groenten zet je een stoer en delicaat gerecht op tafel. Met deze Tres Lunas Tinto 100% Tempranillo drink je daarbij een net zo’n zijdezachte krachtpatser. Mooie zuren van het zon doorstoofde fruit samen met de krachtige tannines. Een heerlijke combinatie.

Bereiding

Meng een deel van de tijm en de rozemarijn, samen met 2 tl cayennepeper, de komijn, de fijngesneden knoflook en rijkelijk peper en zout met de olie. Masseer de lamsrack hier goed mee in. Verpak de lamsrack in folie en zet deze een paar uur weg om te marineren.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette in grove stukken en snijd de aardappelen in partjes. Snipper de ui en leg samen met de cherrytomaatjes en de ongepelde knoflookteentjes in een grote braadslee. Besprenkel met olijfolie en bestrooi rijkelijk met tijm en rozemarijn. Breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout en nog 1 tl cayennepeper.

Braad het vlees in een grote braadslee rondom aan in hete boter en een beetje olijfolie. Schroei het vlees in een paar seconden dicht aan elke kant.

Leg de lamsrack in het midden van de braadslee en leg hier de aardappelen en groenten onder en naast. Gaar het geheel in de oven tot de rack een kerntemperatuur van 55 graden heeft.

Neem de braadslee uit de oven en verpak de lamsrack in aluminiumfolie om te laten rusten. Knijp de knoflookteentjes uit en meng de groenten nog even door elkaar en zet de braadslee nog 10 minuten terug in de oven.

Pak de lamsrack uit en leg weer bovenop de groenten.

Serveer het geheel aan tafel met een glas Tres Lunas Tinto.

 

 

 

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 1,2 kg lamsrack
  • Bosje fijngehakte tijm
  • Bosje fijngehakte rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 tl cayennepeper
  • 1 el komijn, gemalen
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gr aardappelen
  • 1 courgette
  • 200 gr (gekleurde) cherrytomaatjes
  • 2 rode uien
  • 8 teentjes knoflook, ongepeld