fbpx

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

De combinatie van deze open knolselderij ravioli samen met de Passerina is heerlijk! De ravioli is gevuld met een mengsel van gerookte zalm, appel en crème fraîche met daarbij een vadouvan mayonaise. Een heerlijk fris en licht gerecht! Ideaal bij de frisse tonen van de spumante.

Bereiding

  1. Snij de knolselderij zo dat deze net zo groot is als het snijoppervlak van de mandoline en schaaf vervolgens 12 plakken van de knolselderij. De plakken moeten niet te dik zijn maar ook niet te dun, je kan er net niet doorheen kijken.
  2. Als het goed is kan je uit 1 plak 2 rondjes halen, dus steek met de kookring 24 mooie rondjes uit de plakken. Indien je geen kookring hebt, gebruik dan de bovenkant van een glas en snij er 24 mooie rondjes uit.
  3. Kook de knolselderij rondjes voor ongeveer 3 minuten beetgaar en spoel ze daarna af met koud water.
  4. Dep de rondjes droog met keukenpapier. Snij de citroen door het midden en knijp een halve citroen uit over de knolselderij rondjes.
  5. Snij de halve appel in kleine stukjes en doe hetzelfde met de gerookte zalm. Hak de bieslook fijn tot je ongeveer een eetlepel gehakte bieslook hebt.
  6. Doe de crème fraîche in een kommetje en voeg de appel, zalm en bieslook toe. Meng het door elkaar en breng op smaak met peper.
  7. Meng in een andere kom de mayonaise en de vadouvan.
  8. Maak nu de ravioli door een theelepeltje van het zalmmengsel op het ene plakje te leggen om deze af te sluiten met het ander plakje.
  9. Leg op elk bord 3 ravioli ’s, garneer ze met wat fijngehakte bieslook en maak af met een klein toefje vadouvan mayonaise.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 citroen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 appel friszuur
  • Bieslook
  • 2 el crème fraîche
  • Versgemalen peper
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl vadouvan
  •  

Ook nodig

  • Mandoline (keukenschaaf)
  • Kook ring of je champagne flute
  • Keukenrol