fbpx

Kip met Ratatouille

kip met ratatouille

Kip met Ratatouille

Deze kleurrijke, Franse groentenstoof is niet zomaar een ratjetoe aan smaken. Het is een ontspannen aromaspel van Mediterrane smaken. Heerlijk op een zwoele zomeravond. Combineer met onze Frans Catalaanse rosé van Domaine la Toupie. In de mond proef je een mooie complexiteit en frisheid die uitstekend combineert met dit groentengerecht met malse kip.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
 
Zet een kruisje in 4 van de 5 tomaten. Breng een pan water 
aan de kook en blancheer de tomaten. Laat ze afkoelen zodat je 
ze kunt ontvellen en snijd daarna in blokjes.
 
Kruid de stukken kipfilet met paprikapoeder en cayennepeper en 
braad aan in een grote braadslee. Breng op smaak met peper en zout. 
Voeg de ui, 2 teentjes knoflook (geperst) en de tomatenblokjes toe.
 
Halveer de cherrytomaatjes en snijd de paprika’s, courgette en 
aubergine in reepjes en plakjes.
 
Haal de braadslee van het vuur en voeg de groenten toe aan de kip.
Besprenkel rijkelijk met olijfolie en roer goed door. Breng op 
smaak met peper, zout en peterselie. Leg de kipfilets bovenop en 
bestrooi met de tijm en de rozemarijn.
 
Zet de braadslee met de kip en groenten 30 minuten in de oven. 
 
Doe het  stokbrood de laatste 10 minuten in de oven. Haal na 5
minuten het brood eruit en smeer in met de laatste tomaat en een teen 
knoflook. Leg nog 5 minuten terug. 
 
Verdeel de ratatouille over de borden en leg daarop de kip. 
Garneer met de peterselie en serveer met het stokbrood.
 
Geniet ervan.

 

 

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gram kipfilet
  • 100 gr cherrytomaatjes rood
  • 100 gr cherrytomaatjes geel
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette5 grote tomaten
  • Half stokbrood, in grove stukken
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el peterselie
  • olijfolie