Milde kip burrito’s
Je kan natuurlijk een wat vollere witte wijn bij burrito’s serveren, maar wat ook erg lekker is, is onze pinot noir. Een wijn met veel fruit, zuren en de nodige tannines.
Bereiding
Snijd de kipfilets in reepjes en leg in een kom. Snipper de sjalot en knoflook. Voeg dit samen met de kipkruiden, 2 el olijfolie, ketjap, peper en zout bij de kip en laat het een kwartier marineren.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd de paprika en worteltjes in kleine blokjes. Kook ook de rijst volgends de verpakking.
Verhit een hapjespan en bak de kip hierin gaar en zet apart. Roer het aanbaksel even los en gooi dit weg.
Verhit nogmaals de pan en fruit hierin de rode ui met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paprika en wortel toe. Bak voor ongeveer 5 minuten. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en een beetje kipkruiden.
Voeg als laatste de kidneybonen, mais rijst en koriander toe en bak dit voor ongeveer 2 minuten door. Knijp als laatst een halve limoen erboven uit.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met de kip en groenten mengsel. Strooi als laatst wat geraspte jonge kaas erover en vouw ze dicht als een burrito.
Serveer met de opgeklopte sour cream.
Ingrediënten – voor 6 burrito’s
2 kipfilets
6 wholewheat wraps
1 sjalot
2 eetlepels ketjap
1 teentje knoflook
1 eetlepel kipkruiden
olijfolie
1 rode ui
1 rode paprika
10 worteltjes
100 gram rijst
1 blik mais (150 gram)
1 blik kidneybonen (310 gram)
Koriander fijngehakt
1 limoen
Sour cream
Geraspte kaas
Peper
Zout