Kabeljauw met knoflook en citroen

Langzaam gegaarde kabeljauw met knoflook en citroen

Chefkok Mathijs Vrieze heeft weer een heerlijk gerecht bedacht: kabeljauw met knoflook en citroen. Deze langzaam gegaarde kabeljauw heeft vanwege zijn bereidingswijze extra veel smaak. 

Serveer kabeljauw met knoflook en citroen met de Tres Lunas. Deze witte wijn komt uit het Noord-Westen van Spanje. Zodra je een glas inschenkt ruik je de frisse geur van appels, tropisch fruit zoals ananas en banaan. Een fruitige wijn met een fluwelen afdronk.

Stappenplan 

  • Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie. Maak de citroen schoon en snij deze in flinterdunne plakjes. Verdeel de citroen vervolgens over de schaal. Snijd vervolgens ook de bosui in dunne ringen en verdeel deze ook over de schaal 
  • Leg de kabeljauw in het midden van de schaaltjes en bestrooi met een beetje vadouvan specerijenmix. Haal de teentjes knoflook los van de bol en leg deze naar smaak langs de rand op de schaaltjes.
  • Gaar de kabeljauw 25 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 110 graden.
  • Terwijl de kabeljauw in de oven ligt kun je het geroosterde Spaanse brood klaarmaken. Snijd het stokbrood in gelijke diagonale plakjes en verdeel de plakjes over de een grote bakplaat. Maak het af door een klein beetje olijfolie te besprenkelen over de bakplaat. Smeer het brood in met een laagje tomatensaus en strooi er wat zwarte peper over voor extra smaak.
  • Schuif vervolgens ook de bakplaat met brood bij de kabeljauw in de oven.
  • Binnen 30 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel. Eet smakelijk! 

 

Ingrediënten –  2 personen

  • 250 gram kabeljauw
  • teentjes knoflook naar smaak
  • 2 stengels bosui
  • 1 theel. vadouvan kerrie specerijenmix
  • 1 eetl. amandelschaafsel
  • ½ stokbrood
  • 1 eetl. tomatensaus
  • 1 eelt. olijfolie
  • grove peper
  • een halve citroen

Witte wijn

Tres Lunas

9,90