fbpx

Huisgemaakte pizza

de beste wijn bij huisgemaakte pizza

Huisgemaakte pizza

De d’Ava is erg aromatisch. Zodra je de wijn ruikt, ruik je rijp rood fruit, vervolgens maakt het fruit plaats voor viooltjes en zoethout. Eenmaal in de mond proef je wederom tonen van donker fruit die in de zon zijn gerijpt. De tannines zijn rond en robuust. Dankzij het minuscule zoetje op het eind, maakt het een beste wijn bij pizza.

Bereiding

Los de gist samen met het suiker op in warm water.

Meng het meel samen met het zout en de oregano, strooi vervolgens het meel op een schoon keukenblad en maak een kuil in het midden.

Giet in het kuiltje de olijfolie en het gistwater.

Meng het geheel door elkaar met een vork en kneed voor ongeveer 15 minuten tot een stevige deegbal. Voeg gerust wat meer meel toe als het deeg te nat is. 

Laat de deegbal voor ongeveer 2 uur rijzen in een schone kom met een schoon theedoek erover heen.

Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de basilicum en peterselie fijn. Gebruik zoveel kruiden als je zelf wilt en pers de knoflook fijn.

Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een meng kom en roer alles goed door elkaar. Voeg beetje voor beetje water toe tot je een yoghurt structuur hebt. 

Zet de oven aan op de hoogste stand.

Verdeel het deeg in twee gelijken stukken. Rol de twee stukken deeg tot een mooie ronde pizza vorm.

Nu is het tijd om je pizza op te bouwen. Begin met een soeplepel tomatensaus, meer heb je niet nodig, en verdeel geleidelijk over de pizza. Strooi de kaas erop. 

Snijd de mozzarella in schijfjes en leg op de pizza, gevolgd door een toefje pesto, beleg met de gewenste salami en strooi een beetje peper over je pizza.

Tip voor de knoflook-liefhebbers: pers een teentje knoflook boven de pizza uit en verdeel de knoflook over de pizza. 

Maak een fles d’Ava open, stop je pizza voor +-7 minuten in de oven en genieten maar!

Ingrediënten –  2 pizza’s

Voor de pizzadeeg 

  • 250 gram meel

  • 150 ml warm water

  • 1 theelepel suiker

  • Snufje zout

  • 1 theelepel oregano

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 15 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist

Voor de tomatensaus

  • 140 gram tomatenpuree

  • 2 teentjes knoflook

  • 1/2 theelepel suiker

  • Snufje zout

  • Verse basilicum

  • Verse peterselie

  • Kopje water

  • Peper

De toppings

  • 150 gram geraspte kaas

  • 1 bol mozarella

  • Pesto

  • Salami