fbpx

Hollandse Snert

Hollandse Snert

Snert (ook wel erwtensoep genoemd) is echte winterse kost en smaakt het lekkerste als het buiten ijs en ijskoud is. Geserveerd met roggenbrood en katenspek. Gezond, lekker en makkelijk! Deze stevige maaltijdsoep is ideaal om in grote hoeveelheden te maken voor grote gezelschappen.

 100% Grenache Blanc

Het rokerige van de rookworst en het katenspek, de aardse smaken van de erwten en knolselderie, dit alles vraagt om een wijn met een met voldoende kracht en body en die hebben wij toevallig! Dat is deze 100% grenache blanc. Hij past uitstekend bij dit traditioneel Hollands gerecht. Domaine Benedetti in het zuiden van Frankrijk heeft er een sublieme en uitgebalanceerde wijn van gemaakt. Biologisch geteeld zonder onnodige toevoegingen. Pure druiven!

Bereiding

  1. Breng 1,5 liter water met de spliterwten, bouillonblokjes en laurierblad aan de kook. Laat dit ongeveer een uur op zacht vuur koken, roer af en toe door.
  2. Schil ondertussen de wortel, aardappel en de knolselderij en snijd deze in stukjes. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes. Hak ook de selderij fijn.
  3. Na ongeveer een uur beginnen de spliterwten uit elkaar te vallen. Voeg de gesneden groenten en aardappel toe. Laat de soep nog ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze door de soep. Breng de soep op smaak met nog een beetje peper en zout. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen.

Snert is de volgende dag vaak wat dikker van structuur en nog lekkerder. Serveer de snert met roggebrood met katenspek.

Ingrediënten –  4 personen

  • 400 gr spliterwten
  • 1 rookworst
  • 2 runderbouillon blokjes
  • 150 gr knolselderij (ongeveer ¼)
  • 1 winterpeen
  • 1 kruimige aardappel
  • 1 prei
  • 1 laurierblaadje
  • Paar takjes selderij
  • 1 ui