Hartige taart met spinazie, feta en serranoham
Bereiding
Laat het deeg ontdooien. Zodra het deeg ontdooit is bekleed je de ingevette taartvorm. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de serranoham fijn en bak de ham alvast in de koekenpan. Zodra deze een beetje gekleurd is haal je de ham uit de pan en fruit de knoflook, ui en prei in dezelfde pan als de ham. Bewaar een handjevol spinazie ter garnering. Bak de rest van de spinazie in een andere pan en laat slinken. Zodra het is geslonken druk je het vocht eruit.
Klop de eieren los in een kom en voeg de creme fraiche, nootmuskaat, zout, peper en de feta toe. Roer alles goed door elkaar.
Schep het spinaziemengsel op de taartbodem en giet het eimengsel erover heen. Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin.
Garneer met de blaadjes spinazie en de pijnboompitjes.
Geniet met een heerlijk glas Rosé uit de Bordeaux.
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 ui gesneden
- 1 prei gesneden
- 1 knoflookteen gesneden
- Olijfolie
- 5 eieren
- Snufje nootmuskaat
- 200 ml creme fraiche
- 200 gr feta verkruimeld
- 600 gram bladspinazie
- 200 gram serranoham
- 40 gram geroosterde pijnboompitjes
- Zout
- Peper