fbpx

Gezonde hamburger

Een hamburger kan natuurlijk ontzettend lekker zijn. Zeker als deze met liefde thuis is klaargemaakt. Met dit recept zet je binnen no time een ‘gezonde’ hamburger op tafel.

Serveer de hamburger met onze Primitivo uit 2015. Het bouquet van deze wijn is intensief en markant: zure kersen, donkere bosbessen en bittere kruidengeuren. In de mond is de wijn gestructureerd en vol. Sporen van donker gekookt fruit, munt en eucalyptus. Een perfecte balans tussen frisheid, kracht en tegelijkertijd elegantie. Een absolute topper, heerlijk bij deze burger of een barbecue. 

Stappenplan

  • Snijd de knoflook fijn en de courgettes en tomaten in plakjes van een halve cm.
  • Voeg 6 el olie, de knoflook, helft van de rucola en wat peper samen en mix dit met een staafmixer. 
  • Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes tomaat en courgette met de knoflook-rucolaolie en gril de groente rondom bruin. 
  • Verdeel de overgebleven knoflook-rucolaolie over de groentes. Verdeel de olie goed zodat beiden kanten bedekt zijn.
  • Bak de tartaartjes op de grill voor circa 10 minuten. Keer na 5 minuten het tartaartje om en breng zout en peper toe voor extra smaak.
  • Ondertussen kun je de broodjes in tweeën snijden. Bestrijk de onderkant met hummus.
  • Leg de broodjes op de borden en verdeel de overgebleven rucola over de broodjes en voeg een paar plakjes courgette en tomaat toe. Als de tartaartjes mooi rosé zijn is het tijd voor de laatste stap.
  • Haal de tartaartjes uit de pan, leg ze op de broodjes en geniet van jouw zelfgemaakte gezonde hamburgers.

Ingrediënten –  4 personen

  • 1 schaal trostomaatjes
  • 4 steaks tartaar
  • 40 gr rucola
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 4 meergranenbollen
  • 4 el hummus
  • 4 el milde salsa

Aanbieding

Primitivo 2015

11,70