Gevulde courgette met geitenkaas en appel

Gevulde courgette met geitenkaas en appel.

Als je aan Franse wijn denkt, denk je vrijwel meteen aan de Bordeaux. Maar daar komen niet alleen fantastische rode wijnen vandaan, maar ook deze heerlijke Bordeaux blanc gemaakt van 100% sauvignon blanc druiven.  De aroma’s van deze wijn zijn heerlijk fruitig waaronder groene appel. De wijn is zacht in zijn zuren en harmonieus in zijn afdronk. Wij hebben deze wijn gecombineerd met een gevulde courgette met geitenkaas en appel. De mooie ronde smaken – van de geitenkaas en courgette sluiten perfect aan bij het ronde en sappige van het fruit in deze wijn.

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgettes en halveer ze. Hol de courgettes uit en besmeer de binnenkant met een laagje mosterd. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de courgettes erop en bak ze in de oven gedurende 15 min.

Schil ondertussen de appel en snij deze in kleine stukjes. Brokkel de geitenkaas en hak de walnoten grof. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng dit geheel in een mengschaal

Haal de courgettes uit de oven, schep de vulling erin en zet weer terug in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Verdeel de honing over de courgettes heen en garneer met een beetje tijm

Geniet ervan!

 

 

 

 

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 2 courgettes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 zure appel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 theelepels honing
  • 3 eetlepels walnoten in stukjes
  • 2 theelepel mosterd grof
  • Vers gemalen zwarte peper
[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”9212″]