fbpx

Gerookte rosbief

Gerookte Rosbief

Een groot stuk gerookte rosbief. Langzaam wordt het stuk vlees gegaard op de barbecue en daardoor is deze rosbief heerlijk doorrookt. Past perfect bij onze stoere Rioja Crianza, waarbij het donkere fruit, de kruidigheid en tinten van leer en pure chocolade uitstekend bij dit gerecht passen. Deze wijn zal al dat gegrilde en rokerige alleen maar versterken. Stoer én zijdezacht.

 

Bereiding

Haal de rosbief een uur voor bereiding uit de koelkast om langzaam op temperatuur te laten komen en dep droog.

Hak de groene kruiden en de 10 tenen knoflook fijn. Masseer de rosbief in met het kruidenmengsel en bestrooi met verse peper en zout.

Snijd de aardappelen in en vul met een klontje roomboter. Wikkel de aardappelen goed in het aluminiumfolie. Pers de resterende teen knoflook en meng met de bieslook en Griekse yoghurt.

Leg de rosbief indirect (naast de kolen) op het rooster van de barbecue. Op deze manier wordt de rosbief door de hitte en rook indirect verhit. Haal de rosbief bij een kerntemperatuur van 45 graden van de barbecue en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Leg de in aluminium gewikkelde aardappelen in de kooltjes op de barbecue. Als de aardappelen gaar zijn voeg je een flinke eetlepel van het yoghurtmengsel toe. Bestrooi met verse peper en zout.

Gril de in vieren gesneden little gem kort op het rooster van de barbecue. Besprenkel met balsamico azijn.

Trek de fles Vega Vella Crianza maar open en geniet van deze heerlijke gerookte rosbief!

Eet smakelijk.

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 750 gram rosbief
  • 10 tenen knoflook, gehakt
  • 4 takjes rozemarijn, gehakt
  • 4 takjes tijm, gehakt
  • 4 takjes salie, gehakt
  • 4 grote aardappelen
  • 4 klontjes roomboter
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • gehakte bieslook
  • 2 little gem’s (sla)
  • Balsamico azijn