Welke wijn bij lamsvlees?
Lamsvlees en rode wijn, een heerlijke combinatie. Je waant je meteen in Zuid-Frankrijk met deze klassieker. 75% Grenache en 25% Syrah kenmerken deze biologische kersenrode Côtes du Rhône uit het zuiden van Frankrijk. Het domein waar deze verrukkelijke wijn vandaan komt ligt op slechts enkele meters van het beroemde Châteauneuf du Pape en is al generaties lang in het bezit van de van oorsprong Italiaanse familie Benedetti. Een gedeelte van deze Vieilles Vignes (oude wijnstokken) is opgevoed op twee jaar oude eiken vaten. De wijn is niet gefilterd om het originele karakter te behouden.
In de neus kersen en het typische Zuidfranse ‘garrigues’; een mix van onder andere tijm, lavendel, jeneverbes en laurier. De wijn heeft kracht en is mooi in balans. In de smaak opnieuw vooral kersen, mooi verweven hout, zachte tannines en een lange afdronk. In de toonaangevende Guide Hachette des Vins 2018 werd deze wijn beoordeeld met een Coup de Coeur, de allerhoogste vermelding. De Garrigue is een uitstekende wijn bij lamsvlees.