Welke wijn bij de barbecue?

Met de zomerse temperaturen houden we ervan om de barbecue aan te steken en het liefst doen we dat natuurlijk elke dag! Bij die heerlijke gekruide vleesstukken en gemarineerde visspiesen hoort natuurlijk een topper die niet te zwaar is maar ook niet wegvalt. Deze primitivo past er door de kruidige smaak perfect bij! Met de wat warmere temperaturen en zeker bij vis zit je niet te wachten op een warme rode wijn, dat snappen wij heel goed. Onze tip is dan ook: drink de wijn zoals ze dat ook in Italië doen, Gekoeld! Zo komen de frissere fruitigere tonen meer naar voren en maakt het de wijn minder zwaar. Dus leg de wijn gerust een half uur (of langer) in de koelkast!

Deze primitivo heeft een perfecte balans tussen frisheid, veelzijdigheid, kracht en elegantie. Dat maakt de wijn al gauw een echte allemans vriend! Primitivo’s staan bekend om hun fruitige sappigheid met een klein zoetje en hun flinke body, hierdoor is de wijn prima te combineren met stevige, kruidige en/of gegrilde gerechten.

Of een mooie Bordeaux, donkere aroma’s met aan de ene kant zwart fruit, bramen, kersen en zwarte bessen en aan de andere kant laurier, een mooie houttoets en leder kenmerken deze Cuvée Prestige. Deze blend bestaat voornamelijk uit merlot aangevuld met malbec en cabernet sauvignon.

Dit is een wijn speciaal voor de liefhebbers van krachtige wijnen. Serveer deze wijn bij delicate stukken rood vlees. Denk aan hertenbiefstuk, wild of entrecote. Wij hebben bij deze wijn een heerlijke sukade gemaakt. Niet uren lang gesudderd, maar een kwartiertje op de barbecue, met een rub van koffie en cacao.

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?