Vis moet zwemmen en bij voorkeur in witte wijn.

Zalm, zeevruchten, kabeljauw of makreel. Het maakt eigenlijk niet uit. Vis is eigenlijk gewoon de perfecte afwisseling in het weekmenu

De beste wijn bij zalm

Deze heerlijke Mâcon-Village is gemaakt van 100% Chardonnay. Op het landgoed de la Denante, net ten westen van Mâcon, maken Robert Martin en zijn zoon Damien uitstekende wijnen. Deze klassieke Maconnais is mooi witgoud van kleur en heeft een neus van tropisch fruit en witte bloemen. De afdronk is lang en blijft lekker fris. Een frisse en uitgesproken wijn, zonder houttoets waardoor die uitstekend combineert met visgerechten, zeevruchten of mosselen. Op de huid gebakken zalm, gepocheerde vis met kruiden of een visplateau op een zonovergoten terras.

De beste wijn bij witte vis

De Tres Lunas is gemaakt van de Verdejo druif, afkomstig van zeer oude wijngaarden waarvan de opbrengst per hectare zeer klein is. Hierdoor zijn de geur en smaak intenser en onmiskenbaar. Zodra je een glas inschenkt ruik je de frisse geur van appels, tropisch fruit zoals ananas en banaan. Een fruitige wijn met een fluwelen afdronk. De frisse smaken van vers fruit zijn uitstekend te combineren met verse vis, zeevruchten, pasta, kaas en kip.

Bekijk de recepten

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?