Witte wijn

Branco 2017

8,90

Nigiri & Maki

tegenwoordig zijn de (all-you-can-eat) sushi restaurants niet meer weg te denken uit het straatbeeld. de maki’s en de nigiri’s hebben onze harten veroverd en we geven ze groot gelijk want deze Japanse gerechten zijn fantastisch voor het vieren van een romantische avond met z’n tweeën of tijdens een avond met vrienden. De smaakbeleving van sushi is heerlijk, maar lastig te combineren. Want wat serveer je bij smaken van rijst die bereid wordt met een soort vinaigrette van rijstazijn, zout en suiker, die daarna op smaak gebracht is met wasabi (pikante Japanse saus). In combinatie met allerlei verschillende soorten rauwe en gegrilde vis, groentes, ei en tofu en dan ook nog de zoute sojasaus of zoete tappanyaki?? Gelukkig hoef je zelf niet meer te denken, want de perfecte combinatie hebben wij al gevonden! Hier hoort natuurlijk een witte wijn bij!

Het zilte van zeewier in combinatie met de vettige vis vraagt om een opwekkende wijn met zacht randje en laat dat deze wijn nou net hebben! Ons advies is de zijdezachte Portugese Odisseia Branco, gemaakt van een mix van Viosinho, Rabigato en Codega do Larinho. Drie inheemse Portugese druiven die samen voor een mooie blend zorgen. Eenmaal in het glas heeft de wijn een medium gele kleur met in de neus milde geuren van citrus, waarvan limoen vooraan staat gevolgd door wat minerale tonen. De frisheid springt eruit bij de eerste slok. Aan het begin proef je vooral de frisse zuren, maar in de afdronk krijg je de gevolgen van batonnage en heeft de wijn een voller mondgevoel met iets kruidigs en ziltigs.

Bekijk de recepten

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?