Heb jij een feestelijk diner in te leiden?

Waarbij jij je gasten feestelijk wilt ontvangen? Dan is een mousserende wijn een perfecte starter. Bovendien maakt de bubbel en de frisse smaak de mond schoon, zodat alle wijnen en gerechten die volgen beter smaken. Wij hebben niet één, maar twee uitstekende mousserende wijnen bij een feestje gevonden. Nu moet jij alleen nog kiezen welke.

Crémant de Bourgogne
We beginnen met deze fantastische fles. Met zijn blauwe hals zet je echt iets bijzonders op tafel. Minstens net zo goed als een Champagne, maar omdat deze niet in de Champagne straat gemaakt is, mag het geen Champagne heten. Deze crémant is gemaakt van 100% Chardonnay van het landgoed de la Denante, net ten westen van Mâcon. De kleur is witgoud en de neus heeft aroma’s van citrusvruchten en witte bloemen, gevolgd door steenfruit aroma’s en een klein gistig aromaatje. Qua smaak is deze zeer fruitig en heeft het een licht zuurtje. Deze cremant is een topper om te toasten op ieder feestje De fijne bubbel onderstrepen de jeugdigheid en frisheid van deze elegante begeleider. De wijn kan prima als aperitief of in combinatie met zoete gerechten.

Bakán Passerina Brut Spumante
Dan hebben we de Bakán Passerina Brut. deze wijn komt uit de Abruzzen van Italië en is gemaakt van 100% passerina, een autochtone druivenras. Zodra je deze wijn inschenkt ruik je frisse groene appels en na een tijdje komen de mineralen en bloemen naar voren. Qua smaak is deze wijn fris, romig en heerlijk zijdezacht. De bubbel is net zoals de smaak en in de afdronk heb je een klein bittertje van citroenzeste. Dit is een wijn die je uren kunt drinken. Door het fijne bubbeltje en frisheid raak je er niet snel op uitgekeken. Drink het gewoon heerlijk als aperitief. Wil je er wat bij borrelen? Denk dan aan de Italiaanse aperitivi.

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?