Welke wijn bij zalm?

Een zachtroze, gepocheerde zalmfilet of een knapperige op de huid gebakken zalmmoot. Geserveerd met een hollandaisesaus, een salsa of een ratatouille en wat nieuwe aardappeltjes; pure en mooie ingrediënten. Maar ook een zalm en croûte, een zalmtartaar of een zalmsalade combineren mooi met een wat vollere, vettige wijn. De romige sauzen, eieren en boter zo combineren mooi met het mondgevoel van chardonnay; dit zijn echte smaakvriendjes. Onze Macon uit de Bourgogne, van 100% chardonnay duiven past uitstekend bij deze zalmgerechten.

Heb je gerookte zalm? Kies dan voor een wijn met een zuurtje. Dit werkt als een kneepje citroen over de zalm. Het vettige, rokerige mondgevoel van de zalm combineert helemaal mooi met het geroosterd-broodachtige randjes van een op hout gelagerde chardnonnay. Onze Saint-Véran is past daarom uitstekend bij gerookte zalm.

Serveer je (gerookte) zalm als ontbijt of brunch? Kies dan voor onze Crémant de Bourgogne. Deze frisse mousserende wijn zal je smaakpapillen openen en je gerecht uitstekend begeleiden.

Recepten

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?