Welke wijn schenk je bij gerechten met een hoog umami gehalte?

Naast zoet, zuur, zout en bitter is er nog de smaak van umami. De laatstgenoemde term komt uit het Japans en betekent ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’. Deze smaak is te omschrijven als rijk, vol en met diepgang. Umami staat ook wel bekend als de verborgen vijfde smaak, omdat deze pas later is ontdekt. Onze branco reserva is een wijn die heerlijk bij umami gerechten past. Door zijn rijkheid en stevigheid leent hij zich mooi uit bij de rijke smaken.

Deze Odisseia Branco uit de Douro, Portugal is een volle, frisse wijn met een romig tintje. De wijn is gemaakt van drie verschillende druivensoorten en dankzij de liefde en zorg voor kwaliteit van Jean-Hugues Gros vormt het zich tot een mooie wijn. Deze blend heeft een neus van ananas, citrus en verse boter. Als de wijn proeft, merk je snel dat de zuren nog mooi aanwezig zijn.  Aan het begin proef je vooral de frisse zuren, maar in de afdronk krijg je de gevolgen van batonnage en het hout te proeven en is de wijn aangenaam zacht.

Bekijk de recepten

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?