Nieuw

Rode wijn een rood vlees!

Rode wijn is al jaren de juiste keus bij rood vlees. En dat blijft voorlopig ook zo. Behalve rundvlees zoals entrecote, tournedos en ossenhaas, passen ook wildgerechten en kruidig stoofvlees uitstekend bij deze rode wijn uit de D.O.C. Douro Superior.

Deze Portugese topper is gemaakt van 30% Touriga Nacional, 45% Touriga Franca, 25% Tinta Roriz, een mix van drie inheemse druivensoorten. De druiven zijn opgegroeid aan de hellingen van de Toto en de Tavora rivier. De wijn is gemaakt in stalen tanks en voor 20% verouderd in eikenhouten vaten. Dit maakt de wijn fluweelzacht en prachtig uitgebalanceerd. Deze wijn doet niet onder voor een goede Bordeaux, maar is aanzienlijk aantrekkelijker geprijsd. Onder goede omstandigheden kan je deze wijn zo een jaar of 10 bewaren.

Bekijk de recepten

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?