De beste wijn bij pasta bolognese of (zelfgemaakte) pizza

Eet je vanavond een pasta bolognese of een (eigen gemaakte) pizza? Ben je nieuwsgierig naar de juiste wijn hierbij? We hebben ‘m voor je gevonden, een heerlijke wijn bij Italiaanse gerechten! De uitgesproken smaken van (Parmezaanse) kaas en tomaat, gecombineerd met ui en deegwaren zijn perfect te combineren met deze biologische rode wijn uit Zuid-Frankrijk! Het minuscule zoetje in deze Fransoos maakt ‘t de perfecte smaakcombinatie met de Italiaanse gerechten.

De Ava is zijdezacht en past subliem bij een Italiaans gerecht. De blend van 50% Syrah, 35% Grenache noir en 15% Mourvèdre heeft een granaat rode kleur. Rood fruit en kruiden, vol, krachtig en toch niet zwaar. Frans met een knipoog naar Italië, zo kun je deze wijn het best omschrijven. Biologisch geteeld. 

De Ava is onlangs goed beoordeeld door de onafhankelijke en belangrijke wijnjury van de Franse Guide Hachette des vins 2018. Ze kregen 3 (van de 3) sterren en de uitzonderlijke vermelding; coup de coeur du jury.

Bekijk de recepten

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?