Het perfecte slotstuk van een goed diner is een rijke kaasplank.

Voorzien van zachte en romige (geiten)kaas, diverse soorten harde kazen en uiteraard een rood- of blauwschimmel. De variaties zijn eindeloos en het zijn kunstwerkjes op zich. Wijn en kaas, een ware belevenis aan het einde van de avond. Maar pas op dat je deze port niet te snel opdrinkt. Hij combineert prima bij de kazen zelf, maar ook uitstekend bij een geserveerde compôte, noten en vers fruit

Deze traditionele en authentieke port uit de D.O.C. Porto wordt door de familie Coimbra de Mattos zelf geproduceerd en gebotteld. De druiven zijn opgegroeid op een steile helling aan een oude romeinse weg. De pakhuizen waar deze portwijn is verouderd dateren uit de 16e eeuw. Deze port is gemaakt van de Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca en is geproduceerd in stalen tanks en gedurende drie jour verouderd op houten vaten.

Deze heerlijke port heeft een robijnrode kleur en een geur van rijp fruit met aangename hints van rozijnen. In de mond proef je het rijpe fruit, de fijne vanille. Lange afdronk van een harmonieus smaakpallet zonder agressiviteit. Een uitstekende balans tussen structuur en natuurlijke zoetheid. Serveer deze wijn rond de 14 graden.

Uitstekend als aperitief, of kaasplank met harde kazen en vers fruit.

Bekijk de recepten

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?